Digitalizace Massoth loko Steinz

Massoth, PIKO, LGB

Digitalizace Massoth loko Steinz

Příspěvekod G_Zahrada » stř 07. led 2015 13:17:03

Digitalizace U25.0 Steinz dekodérem Massoth je rozumě popsána na stránce Drah-servisu. Je to ovšem celé bez záruky (venkovní podmínky) - respektive pro pěkné počací nebo mírný déšt, protože při průtrži mračen do kotle U25.0 nateče voda a zkratuje základní desku v kotli. :idea:
Pro přesnější info. digitalizace s jinými dekodéry se obracejte na p. Zezulku a nebo p.Bydžovského - digitalistu. Můžu nechat odkaz na stránky? - V profilu je nemáte i když vím o které jde. :idea: Další digitalizace v sekci Digitalizace zahradní železnice. :idea:
G_Zahrada
 
Příspěvky: 303
Registrován: sob 09. bře 2013 10:50:43
Bydliště: Šalingrad

Re: Digitalizace Massoth

Příspěvekod digitalista » stř 07. led 2015 19:32:57

G_Zahrada píše:Digitalizace U25.0 Steinz dekodérem Massoth je rozumě popsána na stránce Drah-servisu. Je to ovšem celé bez záruky (venkovní podmínky) - respektive pro pěkné počací nebo mírný déšt, protože při průtrži mračen do kotle U25.0 nateče voda a zkratuje základní desku v kotli. :idea:
Pro přesnější info. digitalizace s jinými dekodéry se obracejte na p. Zezulku a nebo p.Bydžovského - digitalistu. Můžu nechat odkaz na stránky? - V profilu je nemáte i když vím o které jde. :idea: Další digitalizace v sekci Digitalizace zahradní železnice. :idea:


p.Bydžovský www.zahradnizeleznice.webz.cz kontakt rozchod45@seznam.cz

Nevím, kudy se dostane voda do kotle, možná špatně usazeným kouřákem,možná nedoléhajícími díly. Já bych spíše vsadil na kondenzovanou vlhkost,
Jinak, když je u nás průtrž mračen, tak jezdíme v jezírku s ponorkami. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
digitalista
 
Příspěvky: 161
Registrován: úte 27. srp 2013 10:44:13

Re: Digitalizace Massoth

Příspěvekod GKarel » čtv 08. led 2015 19:09:17

Voda do kotle, to je divné, protože ty díly kotle na sebe docela dobře doléhají. Jinak chci hlavně napsat, kdo bude digitalizovat Steinzku Massothem, připájejte
si tam hned na dekodér Massoth L kondenzátor. Já mám Steinzky dvě a rozebírat je dvě dvakrát za sebou není žádná sranda. Připojení kondenzátorů jsem prováděl
podle manuálu Massoth, pájel jsem to myslím přímo na ty kolíky. Do každé mašiny jsem dal jeden kondenzátor 25V 10000uF a plus přes vypínač, kvůli programování.
Potom samozřejmě cv 29 na 0, deaktivovat analogový režim a obě dvě jezdí fantasticky. Neznám, ani při pomalé jízdě žádné zastavování na výhybkách a atd.
Kondenzátor jsem přilepil oboustrannou páskou v kabině strojvůdce, ani to tam moc neruší. Digitalizaci jsem prováděl podle stránek pana Šilera, úplně bez problémů.
GKarel
 
Příspěvky: 129
Registrován: sob 16. bře 2013 16:19:16

Re: Digitalizace Massoth

Příspěvekod pepaamisa » čtv 08. led 2015 22:16:34

To jste natvrdo použil ten kondík bez jakékoliv další elektroniky? A jak dlouho vydrží při výpadku napětí nebo jak velký kus ujede, při třeba napolovic otočeném regulátoru?
pepaamisa
 
Příspěvky: 49
Registrován: ned 19. led 2014 14:53:19

Re: Digitalizace Massoth

Příspěvekod G_Zahrada » pát 09. led 2015 10:27:30

GKarel píše:Voda do kotle, to je divné, protože ty díly kotle na sebe docela dobře doléhají. Jinak chci hlavně napsat, kdo bude digitalizovat Steinzku Massothem, připájejte
si tam hned na dekodér Massoth L kondenzátor. Já mám Steinzky dvě a rozebírat je dvě dvakrát za sebou není žádná sranda. Připojení kondenzátorů jsem prováděl
podle manuálu Massoth, pájel jsem to myslím přímo na ty kolíky. Do každé mašiny jsem dal jeden kondenzátor 25V 10000uF a plus přes vypínač, kvůli programování.
Potom samozřejmě cv 29 na 0, deaktivovat analogový režim a obě dvě jezdí fantasticky. Neznám, ani při pomalé jízdě žádné zastavování na výhybkách a atd.
Kondenzátor jsem přilepil oboustrannou páskou v kabině strojvůdce, ani to tam moc neruší. Digitalizaci jsem prováděl podle stránek pana Šilera, úplně bez problémů.

No konečně nějaké rozumné info. Věřte tomu, že se ta voda do kotle dostane i tou spodní dělící rovinou. A nemusí model projet hlubokou kaluží.

pepaamisa píše:To jste natvrdo použil ten kondík bez jakékoliv další elektroniky? A jak dlouho vydrží při výpadku napětí nebo jak velký kus ujede, při třeba napolovic otočeném regulátoru?

...a to myslíte vážně nebo si tady děláte šoufky, takový čtenář a konzultant Šilera? :roll:
G_Zahrada
 
Příspěvky: 303
Registrován: sob 09. bře 2013 10:50:43
Bydliště: Šalingrad

Re: Digitalizace Massoth

Příspěvekod GKarel » pát 09. led 2015 17:30:20

pepaamisa píše:To jste natvrdo použil ten kondík bez jakékoliv další elektroniky? A jak dlouho vydrží při výpadku napětí nebo jak velký kus ujede, při třeba napolovic otočeném regulátoru?


Kondenzátor tam mám natvrdo bez další elektroniky. Mám to tak ve většině mašin, ale vždycky vypínač. Okoukal jsem to podle němců, oni to taky tak dělají.
Steinz s tím jedním kondíkem ujede několik centimetrů, možná i deset. Ale nevím to přesně, to bych kecal. Ale na praktický provoz je to dostačující, jezdím
s tím tak tři roky, takže myslím, že odzkoušené je to dokonale.
GKarel
 
Příspěvky: 129
Registrován: sob 16. bře 2013 16:19:16

Re: Digitalizace Massoth

Příspěvekod pepaamisa » pát 09. led 2015 19:09:47

Díky Karle to vyzkouším až ji budu digitalizovat, u originálů od Massothu je elektronika, která umožňuje nastavení času jízdy, bohužel přestali dělat ten jednokondenzátorový, který byl levnější a méně náročný na místo, nebo na srazu mi ukazoval pan Holešovský, jeho kondenzátor za pár korun s elektronikou na leptaném spoji, který byl také myslím nastavitelný, jen nevím zda bych ho svedl vyrobit podle jeho návodu. To víte jsem jen čtenář a konzultant :)
pepaamisa
 
Příspěvky: 49
Registrován: ned 19. led 2014 14:53:19

Re: Digitalizace Massoth

Příspěvekod nadkachna » pát 09. led 2015 19:45:06

Jen pro upřesnění - pochopil jsem to správně, že během programování nesmí být ten kodenzátor zapojen?
nadkachna
 
Příspěvky: 89
Registrován: sob 27. pro 2014 18:42:00

Re: Digitalizace Massoth

Příspěvekod digitalista » pát 09. led 2015 22:00:42

nadkachna píše:Jen pro upřesnění - pochopil jsem to správně, že během programování nesmí být ten kodenzátor zapojen?


Ano, během programování by neměl být kondenzátor připojen. Řeší se to buď vypínačem, nebo některé dekodéry to mají jako CV.
Jen pro zajímavost bych doplnil, že u dekodérů Massoth i Lenz jsem bez problémů programoval za jízdy v režimu POM i s připojenými kondenzátory.
digitalista
 
Příspěvky: 161
Registrován: úte 27. srp 2013 10:44:13

Re: Digitalizace Massoth

Příspěvekod Vlaky Zezulka » ned 11. led 2015 16:41:24

Použita draží varianta pomocného zdroje Micro od Massoth. Opravdu vydří nabitý přes 15 s. Jízda přes výhybky bez problému na ovladači navoleno jen na číslo 1

P1100277.jpg



Více fotek http://blogzahradnizeleznice.cz/digitalizace-lokomotivy-steinz/
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Vlaky Zezulka
Administrátor
 
Příspěvky: 153
Registrován: sob 02. bře 2013 1:08:38
Bydliště: Běleč nad orlicí 115

Další

Zpět na Digitalizace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron


Sponzor fóra je firma Vlaky Zezulka


Blog Zahradní železnice blog-zahardni-zeleznice