DiMAX PC Modul USB

Massoth, PIKO, LGB

DiMAX PC Modul USB

Příspěvekod Vlaky Zezulka » sob 09. lis 2013 16:41:03

Dnes jsem zprovoznil Massoth DiMAX PC Modul USB 8175101.
8175101_340px.gif


Je to skvělá věc na programování CV v dekodéru. Na monitoru vidíte všechny CV jak jsou nastaveny. Krásně se jednoduše se dá vše měnit.
Jen je potřeba mít čistou programovací kolej, kola a botky. Umí to přehrávat zvuk. A další věci musím vyzkoušet.
Na programoví kolej je nejlepší niklovaná!!!!!!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Vlaky Zezulka
Administrátor
 
Příspěvky: 151
Registrován: sob 02. bře 2013 1:08:38
Bydliště: Běleč nad orlicí 115

Re: DiMAX PC Modul USB

Příspěvekod digitalista » pon 11. lis 2013 14:49:10

Vlaky Zezulka píše:Dnes jsem zprovoznil Massoth DiMAX PC Modul USB 8175101.
8175101_340px.gif


Je to skvělá věc na programování CV v dekodéru. Na monitoru vidíte všechny CV jak jsou nastaveny. Krásně se jednoduše se dá vše měnit.
Jen je potřeba mít čistou programovací kolej, kola a botky. Umí to přehrávat zvuk. A další věci musím vyzkoušet.
Na programoví kolej je nejlepší niklovaná!!!!!!


Dobrá věc pro servis, ale pro běžného vláčkaře zbytečná. Pokud ovšem Massoth neplánuje prodávat za dobrou cenu nenahrané dekodéry..........

PS Raději si za ty peníze kupte u ZZB hotový nakonfigurovaný dekodér nebo nějaký model, udělá Vám více radosti !
digitalista
 
Příspěvky: 160
Registrován: úte 27. srp 2013 10:44:13

Re: DiMAX PC Modul USB

Příspěvekod GKarel » úte 12. lis 2013 22:25:05

Já si myslím, že čas PC Modulu teprve přijde až se Massoth rozhoupe a zprovozní ten svůj Dowland centrum. Až to pojede, budeme moct dělat upgrade jak verze
dekodérů tak i zvukových souborů přímo do dekodérů Massoth i bez montáže do lokomotivy. Je to samozřejmě plus pro prodejce, kterému stačí mít naskladněné
prázdné dekodéry. Já si myslím že Massoth prázdné zvukové dekodéry vyrábí a na některých e schopech v Německu jsou k mání, jsou i o něco levnější než nahrané dekodéry. Já mám PC Modul doma už skoro dva roky a práce sním je parádní, nepotřebujete ani znát co je za funkce pod kterým cv, nemusíte počítat ani bity pod jednotlivými cv. Vše vidíte přehledně před sebou na obrazovce, škoda že to ještě není v češtině, ale to bych chtěl asi moc.
Je pravda že spousta vláčkařů se bez PC Modulu klidně obejde, ale mě už udělal dobrou službu.
GKarel
 
Příspěvky: 150
Registrován: sob 16. bře 2013 16:19:16

Re: DiMAX PC Modul USB

Příspěvekod digitalista » stř 13. lis 2013 12:26:37

GKarel píše:Já si myslím, že čas PC Modulu teprve přijde až se Massoth rozhoupe a zprovozní ten svůj Dowland centrum. Až to pojede, budeme moct dělat upgrade jak verze
dekodérů tak i zvukových souborů přímo do dekodérů Massoth i bez montáže do lokomotivy. Je to samozřejmě plus pro prodejce, kterému stačí mít naskladněné
prázdné dekodéry. Já si myslím že Massoth prázdné zvukové dekodéry vyrábí a na některých e schopech v Německu jsou k mání, jsou i o něco levnější než nahrané dekodéry. Já mám PC Modul doma už skoro dva roky a práce sním je parádní, nepotřebujete ani znát co je za funkce pod kterým cv, nemusíte počítat ani bity pod jednotlivými cv. Vše vidíte přehledně před sebou na obrazovce, škoda že to ještě není v češtině, ale to bych chtěl asi moc.
Je pravda že spousta vláčkařů se bez PC Modulu klidně obejde, ale mě už udělal dobrou službu.


U mě Download centrum Massoth funguje bez problémů a to i přímo do dekodérů bez montáže do lokomotivy.....jinak PC modul je záležitost trvající od roku 2001 u LGB pod označením 55045. Massoth jej pak hodil do modré krabičky, vyměnil ledku a nedávno přidal konektor USB. jelikož je v provozu stále mnoho digitálních centrál LGB MZS I - III a hlavně mnoho ovladačů LGB MZS, je tento modul stále aktuální a bez něj programování běh na dlouhou trať. Jeho větší předností je, že se nechá použít jako rozhraní při ovládání kolejiště počítačem.Jelikož jsem v Géčku nováčkem a jezdím teprve od roku 2011, byl jsem tomu všemu ušetřen. Kolejiště mám celé ovládané "krabičkami" Massoth. Jelikož téměř všechny komponenty umí PoM, tak nepotřebuji ani programovací kolej, přes botky za pomocí "krokodýlků" změním adresu a pak už všechno pokračuje na kolejišti.
K cenám dekodérů v e-shopech v Německu. Sleva 10% se stala skoro běžnou. Po přičtení poštovného a problémech při případné reklamaci, nevím jak se to vyplatí.jsou ovšem i levnější nabídky, ale pozor, jsou to dekodéry prodávané bez reproduktoru a někdy i bez kabelů. Nevím, za jakou cenu je dostávají servisy.
Já ale čekám na jinou věc. Při jedné z komunikací s Massothem padla zmínka, že by měl jít aktualizovat soft v dekodéru i zvuky přímo přes centrálu Massoth, bez použití PC modulu. Na software se už pracuje. Bylo to někdy před dvěma lety.....................
digitalista
 
Příspěvky: 160
Registrován: úte 27. srp 2013 10:44:13

Re: DiMAX PC Modul USB

Příspěvekod Vlaky Zezulka » stř 29. led 2014 22:49:44

První příspěvek o PC modulu Massoth http://www.vlakyzezulka.cz/blog/massoth-pc-modul/
Vlaky Zezulka
Administrátor
 
Příspěvky: 151
Registrován: sob 02. bře 2013 1:08:38
Bydliště: Běleč nad orlicí 115

Re: DiMAX PC Modul USB

Příspěvekod pepaamisa » ned 16. bře 2014 21:52:43

Tak jsou tu i mé první zkušenosti s PC modulem. Asi 2 hod mi trvalo než se mě podařilo ho připojit k PC(nenainstaloval se mi ovladač). Potom už to šlo rychle nejdřív češtiny do ovladačů, pak i do centrály (bez PC modulu pouze za použití softwaru, který by měl být i ke stažení na stránkách Massothu). Večer jsem se dal do překladu "DCC Programmer". Na dekodéry Massoth funguje bez problémů. Bohužel zvukový dekodér - modul LGB 65000 (http://www.vlakyzezulka.cz/zvukove-modu ... modul.html) jsem přeprogramovat nedokázal, vůbec není v nabídce a program místo něj vybírá osvětlovací modul Massoth. Kdyby jste někdo věděl jak na to rád se poučím. :-)
pepaamisa
 
Příspěvky: 49
Registrován: ned 19. led 2014 14:53:19

Re: DiMAX PC Modul USB

Příspěvekod GKarel » pon 17. bře 2014 10:32:43

Zvukové moduly LGB a originál zvukové mašiny LGB načíst nejdou, příliš zastaralý software. Problémy jsem měl někdy i s on board dekodéry LGB. Načítalo mi to
divné hodnoty. Ale hodnoty cv, modulem změnit jdou. LGB dekodéry jdou načíst asi jenom LGB PC modulem, ten je na to stavěný.
GKarel
 
Příspěvky: 150
Registrován: sob 16. bře 2013 16:19:16

Re: DiMAX PC Modul USB

Příspěvekod pepaamisa » pon 17. bře 2014 20:31:18

Pokoušel jsem se ve zvukovém modulu přeházet zvuky na jiná tlačítka a vypadalo to i že se to povedlo ale po zapojení na koleje opět fungovala tlačítka původní, tak nevím co s tím :-(
pepaamisa
 
Příspěvky: 49
Registrován: ned 19. led 2014 14:53:19

Re: DiMAX PC Modul USB

Příspěvekod digitalista » stř 19. bře 2014 0:08:55

PC modul používám pouze pro aktualizaci firmware a software dekodérů a přehrání zvuku.
Všechno ostatní jde v pohodě přes ovladač Dimax a to dokonce v režimu PoM. Zatím se mi to podařilo u všech dekodérů, které mám.
digitalista
 
Příspěvky: 160
Registrován: úte 27. srp 2013 10:44:13


Zpět na Digitalizace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron


Sponzor fóra je firma Vlaky Zezulka


Blog Zahradní železnice blog-zahardni-zeleznice