G_Zahrada píše:Ono to pěkné je, ale musí se to dole dobře zabetonovat, (na cihlu nebo na ocelovou síť) protože zima s tím jinak udělá "psí kusy" a pak to taky může být také práce navíc.
Moje maličkost, protože raději nebetonuje, - tak používá mosty plastové (ocelové) s většími dosedacími plochami na krajích (aby to nepadalo). Jinak mohutná betonová stěna pracuje pořád zejména po zimním období (první tři obrázky):
http://www.zahradni-zeleznice.eu/2012.html
digitalista píše:G_Zahrada píše:Ono to pěkné je, ale musí se to dole dobře zabetonovat, (na cihlu nebo na ocelovou síť) protože zima s tím jinak udělá "psí kusy" a pak to taky může být také práce navíc.
Moje maličkost, protože raději nebetonuje, - tak používá mosty plastové (ocelové) s většími dosedacími plochami na krajích (aby to nepadalo). Jinak mohutná betonová stěna pracuje pořád zejména po zimním období (první tři obrázky):
Já tedy zrovna nejsem příznivcem betonování. Všechno mám volně položené na štěrku a gumových silenblocích. Zima s tím vůbec nehnula.....
G_Zahrada píše:digitalista píše:G_Zahrada píše:Ono to pěkné je, ale musí se to dole dobře zabetonovat, (na cihlu nebo na ocelovou síť) protože zima s tím jinak udělá "psí kusy" a pak to taky může být také práce navíc.
Já tedy zrovna nejsem příznivcem betonování. Všechno mám volně položené na štěrku a gumových silenblocích. Zima s tím vůbec nehnula.....
To jste šťastný človek-zahradník. Asi u Vás na zahradě tolik nemrzne.......
digitalista píše:G_Zahrada píše:digitalista píše:Já tedy zrovna nejsem příznivcem betonování. Všechno mám volně položené na štěrku a gumových silenblocích. Zima s tím vůbec nehnula.....
To jste šťastný človek-zahradník. Asi u Vás na zahradě tolik nemrzne.......
Patky oblouků jsou v nezámrzné hloubce a celé kolejiště v minimálně 20 cm štěrku Voda, která by zmrznutím něco zvedla a něčím pohnula prostě není.....
digitalista píše:Kolejiště je ve svahu. Koleje mám ale téměř v rovině.....
G_Zahrada píše:digitalista píše:Kolejiště je ve svahu. Koleje mám ale téměř v rovině.....
Záleží na tom jaké je podloží......myslím zda ten svah ujíždí...Vy máte nějaké webovky? Myslím že tahle zahradní dráha je Vaše, je to tak?
Podle těch snímečků bych řekl, že sklon svahu je zanedbatelný. Spodek je vybetonován-vyzděn - tohle opravdu neujede.......
Moje maličkost je na hlíně se štěrkovou a linoleovou izolací. Opěrné zdi - betonové bloky a tvárnice jsou položeny jen do hlíny - nemají žádné betonové základy. Tak to po zimě občas povolí.........
![]()
Jinak máte pěkné kolejiště (chápu že neukazujete moc adresu). U Vás by to také stálo za to zatrolejovat.....
digitalista píše:Ano, to je náš web. Synova školní práce.
digitalista píše: Sklon svahu dělá na 6-ti metrech asi 1,1 metru po letité navážce, původní sklon je daleko strmější. Jiná cesta nebyla, jelikož je to na téměř jílu........
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník